IMG_9493.JPG
Default Frame
Default Frame
Default Frame

Velkommen til Etnefjellet

SKARSTØLEN PARKERING ligg som innfallsporten til Etne-fjellet. Haugalandet sitt FJELL-område med flotte turmuligheter både sommar som vinter.

For å komme til Skarstølen så svinger du av til høyre ved skilt "Litledalen" ca. 2 km frå Etne Sentrum mot Hardanger. Følger vegen opp til Litledalen ca. 8 km svinger til venstre etter at ein passerer ei bru i Litledalen og følger vegen opp til Hardeland ca. 3 km, tar så til høgre ved skilt "Skarstølen" kjøyrer 2,5 km til topps og følger skiltanvisngar for parkering av bilen. Husk parkeringsavgift på kr 40,- denne betales ved sjølvbetjingskasser som er merka "Parkeringsbillettar"

Parkeringsplassen ligg på ca. 500 moh og har som oftast bra med snø. Ca. 400-500 meter frå Parkeringsplassen ligg Rødkors-hytta med Varmestova.

Etnefjellet er et eldorado for alle som elsker natur og friluft. Muligheter for å komme raskt inn i løypenettet til Haugesund Turistforening som strekker seg frå Seljestad til Olalia. Nærmaste Turistforeningshytta er Løkjelsvasshytta som ligger idyllisk ved Løkjelsvatnet.

Om sommaren er det muligheter for å fiske i idylliske fjellvatn, hausten er muligheter for å gå på jakt etter småvilt, plukke multe og blåbær. Vinteren har flotte turmuligheter både lange turar i flatt terreng og toppturar med flott utsikt utover fjordane.

Har Haugalandets mest stabile snøforhold.

GOD TUR :-)

IMG_1664.JPG

No Frame

FJELLET for Haugalendingane

Birds
No Frame
No Frame
No Frame
No Frame
No Frame

Naturopplevelsar - Ro - Harmoni

Naturopplevelsar - Ro - Harmoni

SKARSTØLEN ligger som innfallsporten til Etne-fjellet. Haugalandet sitt FJELL-område kor ein har både flotte sletter, daler og meir spektakulere stigningar og nedfartar. Med flotte turmuligheter både sommar som vinter.

Parkeringsplassen ligg på ca. 550 moh og har som oftast bra med snø. Ca. 800 meter frå Parkeringsplassen ligg Rødkors-hytta med Varmestova. Gode muligheter for aking, ski og andre vinteraktivitete ved hytta.

Det blir i høgsesong kjørt løyper frå Parkeringsplassen, ut forbi Bassura, vidare gjennom Kjørkjedalen, forbi Bergsstølen og Mørkavatnet og ut mot Prestabotn, Heitaholo og Ilsvatnet.

I perioder blir det også kjørt løyper rundt Krokavatnet/ Strype.

Følg med på daglig info.

No Frame